“اصلاح طلبان و روحانى”: تکرار الگوى ٩٢

گفتگو با حسن رسولى به نقل از نواندیش:
انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ اندک اندک نزدیک می‌شود و بر حساسیت آن افزوده می‌گردد. در این شرایط، آگاهی از برنامه‌های گروه‌های مختلف سیاسی از اهمیت خاصی برخوردار است
در همین ارتباط، گفتگویی با عضو شورای عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان انجام داده ایم که در ادامه می‌خوانید.
حسن رسولی در گفتگو با خبرنگار سیاسی نواندیش در پاسخ به این سوال که برنامه‌هاى اصلاح طلبان برای انتخابات شوراها چه خواهد بود، گفت: همزمانی انتخابات ریاست جمهوری دولت یازدهم در سال ۹۲ با چهارمین انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا باعث شد که انتخابات شوراها آنگونه که شایسته بود، مورد توجه قرار نگیرد.
وی با اشاره به حساسیت بیشتر انتخابات ریاست جمهوری نسبت به انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا خاطر نشان کرد: توجه تمام و کمال اصلاح‌طلبان به انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۲ موجب شد که اهتمام کافی به تعیین تکلیف پارلمان‌های شهری و روستایی و مدیریت امور محلی در دستور کار قرار نگیرد.
عضو شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح طلبان در ادامه تصریح کرد: به نظر می‌رسد در ۲۹ اردیبهشت سال ۹۶ که پنجمین دوره انتخابات شوراها و دوازهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را داریم، از جهت سرمایه گذاری و جدیت جامعه اصلاح طلب ایران با شرایط جدید و متفاوت و حتی معکوس سال ۹۲ روبرو باشیم.
به گفته وی از مدت‌ها قبل شورای عالی سیاست گذاری با هدف برنامه‌ریزی، سازماندهی، هماهنگی و تنظیم و تدوین راهبردها و سیاست‌های اجرایی در حال آماده شدن برای ورود هر چه جدی‌تر در انتخابات شوراها بوده و پیش بینی می‌شود که در اردیبهشت ماه سال آینده با تمهیداتی که اندیشیده شده، شاهد حضور تعیین کننده و موثر جریان اصلاحات در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا باشیم.
رسولی ضمن اشاره به برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا حداقل در ۱۰۰۰ شهر کشور اظهار کرد: با توجه به اقدامات انجام شده در تمامی جاهایی که انتخابات برگزار می‌شود، اصلاح طلبان به عنوان یک بازیگر اصلی وارد صحنه خواهند شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار نواندیش مبنی بر اینکه چه پیشنهاداتی برای موفقیت اصلاح  طلبان در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو دارد، گفت: من عضو شورای عالی سیاست گذاری انتخابات هستم و همه آنچه که اعضای ۴۲ نفره این شورا به عنوان پیشنهادات اجرایی مد نظر دارند، در قالب اسناد تنظیم شده و برنامه های اصلاح طلبان در انتخابات فرا روی بروز و ظهور خواهد داشت.
از عضو شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اطلاح طلبان پرسیده شد که آیا روحانی به تنهایی در انتخابات ثبت‌نام کند بهتر است یا اینکه اصلاح طلبان نامزدهای دیگری را هم باید معرفی نمایند، وی در پاسخ به این پرسش خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم که هنوز باید منتظر شفاف‌تر شدن صحنه رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری دوره دوازدهم باشیم، امّا، در یک اظهار نظر کلی می‌توانم بگویم که به هیچ عنوان صلاح نیست که جریان اصلاحات در مقابل آقای روحانی کاندیدایی را مطرح کند.
وی همچنین تصریح کرد: حدس می‌زنم که اصلاح طلبان همان استراتژِی سال ۹۲ را که حمایت همه جانبه از آقای روحانی بود، مجدداً در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در سال ۹۶ به اجرا بگذارند.
حسن رسولی در پاسخ به این سوال که نحوه حمایت ازروحانی توسط اصلاح طلبان چگونه خواهد بود، اظهار کرد: جریان اصلاحات در سال ۹۲ با سرلوحه قرار دادن منافع ملی کشور و با هدف کمک به برگرداندن نحوه کشورداری متعارف و پیشگیری از تحمیل خسارت‌های بیشتر به ملت ایران در بین کاندیداهای موجود از آقای روحانی حمایت کرد.
وی با اشاره به تقاضای اصلاح طلبان از آقای دکتر عارف مبنی بر کناره‌گیری از انتخابات انتخابات به نفع روحانی، ادامه داد: در سال ۹۲ اصلاح طلبان به صورت یکپارچه  از آقای دکتر روحانی حمایت کردند و دلیل اصلی طرفداری از ایشان فراتر از منافع و منویات جناحی بود و پیش بینی می کنم که همین رویه در سال ۹۶ نیز تکرار گردد.
از آقای رسولی درباره ارزیابی رویکرد رقبای اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو نیز سوال کردیم و وی در پاسخ گفت: من اطلاعات کافی از اتاق‌های فکر جریان ااصول گرا ندارم، امّا، بر اساس اظهارات تند علیه روحانی که از سوی نمایندگان این گروه سیاسی مطرح می‌شود و گاه از ادب و نزاکت اسلامی نیز به دور است، برداشتم این است که جریان اصولگرا و به خصوص طیف تندروی آن هنوز از شوک شکست انتخابات سال ۹۲ خارج نشده است.
وی ضمن اشاره به عدم دستیابی اصول گرایان به یک بازیابی و بازشناسی نظری و عملیاتی اظهار کرد: باید منتظر باشیم و ببینیم که در چند ماه باقیمانده به انتخابات جریان اصول گرا می‌تواند به یک انسجام تشکیلاتی برسد یا خیر.
عضو شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح طلبان همچنین خاطرنشان کرد: چنانچه همه ظرفیت‌های اصولگرا متفق القول باشند، کاندیدای واحدی را در مقابل روحانی به صحنه خواهند فرستاد که در صورت تحقق این هدف، شاهد انتخابات پر شور و رقابتی در سال ۹۶ خواهیم بود، ولی چنانچه این جریان همانند سال ۹۲ نتواند به انسجام و همگرایی تمام شمول تشکیلاتی برسد، احتمالاً شاهد حضور کاندیداهای گوناگون و نمایندگانی در بین کاندیداها به نمایندگی از طیف های گوناگون اصول گرایی خواهیم بود.
در پایان از آقای رسولی خواستیم که پیش بینی خودشان را درباره فضای انتخابات ریاست جمهوری مطرح کنند و ایشان در پاسخ تصریح کردند: انسجام اصلاح طلبان در شرایط فعلی حتی از سال ۹۲ مستحکم‌تر است، امّا، درباره جریان اصولگرا باید بگویم که شواهد موجود و تجزیه و تحلیل‌های واقعیات از فقدان وحدت و همگرایی تشکیلاتی آنها خبر می‌دهد.
وی ادامه داد: من به عنوان یک فعال سیاسی امیدوارم که جریان اصول گرایی بتواند در مدت باقیمانده تا زمان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶، به واگرایی‌های تشکیلاتی خودش خاتمه دهد و منسجم شود.
حسن رسولی در پایان خاطرنشان کرد که پیش بینی قطعی درباره انتخابات امری دشوار است و باید منتظر باشیم و ببینیم که در ماه‌های پیش رو چه اتفاقاتی می‌افتد.

درباره‌ی مدیر سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.